top of page

Hvem kan trene yoga?

HVEM KAN TRENE YOGA?

ALLE!! Hver eneste yogatime ved studioet er lagt opp slik at alle nivå kan komme til alle timene, inkludert nybegynneren. De fleste yogastillinger har tre nivå og alle stillinger kan modifiseres til å passe ALLE kropper og ALLE dagsformer. Pusten din vil fortelle deg om du har gått over din egen grense eller om du har litt til å gi. Din yogalærer vil minne deg ofte på å puste korrekt og lærer vil også dele modifikasjoner og ulike muligheter innenfor hver stilling.

Det er ingen rett eller feil måte å gjøre yoga på.....bare din måte! Det er ingen konkurranse eller forventninger i yogastudioet. Husk; dette er ikke seriøse greier.....det er bare yoga! :)

HVILKEN YOGATIME ER RETT FOR MEG?

Den timen du kommer til er den rette for deg! Vi får alltid det vi trenger den dagen fra hver time. Prøv de ulike formatene ved studioet og du finner fort ut av om du liker en spesiell stil av yoga bedre enn en annen eller om du liker å kombinere stiler.

KAN JEG PRAKTISERE YOGA OM JEG ER GRAVID?

Klart du kan! Yoga er en super aktivitet for både deg og baby! Gunhild, eier av Flora yoga studio, praktiserte yoga helt inn i fødestuen i begge sine svangerskap. Dine første tre måneder i svangerskapet praktiserer du din vanlige yoga praksis. Etter uke 12 av svangerskap begynner vi å justere våres praksis for å passe vår voksende baby og den magiske utviklingen i kroppen. Etter uke 12 skal man f.eks. IKKE praktisere følgende: hoppe, twiste, mageøvelser, bøye bakover, ligge på magen. Har man praktisert å være opp-ned innen svangerskap, er du velkommen til å fortsette din opp-ned praksis så lenge kroppen sier ok. Er du ny til yoga og starter yoga for første gang i ditt svangerskap, ønsker vi at du venter med å være opp-ned til etter fødsel.

Yoga i svangerskapet styrker og strekker ryggen, musklene rundt ryggen, hoftene og øker smidighet i hele kroppen. Yogapusten, meditasjon og avslapning er gode verktøy å ta med seg inn i fødestuen og i hverdagen som nybakt mamma. Du skaper et fantastisk bånd av kjærlighet, styrke og ro med baby når du trår på yogamatta di med baby i magen. Et bånd kun dere har. Magisk!

Kom tilbake til matta tidligst seks uker etter fødsel (etter ok om trening fra din fastlege). Ofte er det vanskelig for en nybakt mamma å dra fra sin nye baby, så ikke hast deg tilbake til studioet før du og baby er klar for det. Nyt mamma & baby yoga på stuegulvet hjemme! Du finner flotte videoer du kan følge på YouTube.

 

HVA KAN JEG FORVENTE Å FØLE ETTER EN YOGATIME?

Du kan føle deg veldig trøtt. Helt normalt og et godt tegn på at kroppen renses, og kanskje også at du trenger hvile. Energinivået ditt

burde bli normalt etterat du har praktisert en stund.

Du kan føle deg veldig opplagt og energisk, og kanskje får du ikke sove. Ikke fortvil, det er et godt tegn på at yogaen fyller deg med energi. Du har ikke søvnproblemer. Du får bare mer tid til å gjøre ting du liker.

 

Du kan føle deg stiv og støl en eller to dager etter klasse. Kom tilbake så fort som mulig. Kroppen våkner opp og åpner seg. Du ønsker å fortsette prosessen.

 

Du kan få hodepine, føle deg svimmel, litt kvalm etter og under klasse. Det kan bety at du er dehydrert. Drikk mye vann, gjerne med ekstra mineraler (f.eks.: kokosvann). Det kan også hende at du jobbet skikkelig hardt, men ikke pustet tilstrekkelig. Pusten skal gå normalt under og mellom øvelser.

Du kan oppleve hudirritasjoner. Det er normalt og egentlig et godt tegn, da det betyr at huden frigir giftstoffer. En dusj rett etter klasse burde hjelpe. "Better out than in".

Du kan bli veldig sulten eller miste appetitten. Begge deler er normalt. Etter hvert som du etablerer en regelmessig praksis vil appetitt og vekt normalisere seg. Du kommer til å føle deg yngre og lettere.

HVA KAN JEG FORVENTE FRA EN REGELMESSIG YOGAPRAKSIS (minst tre ganger i uken)?

Yoga gir mange goder for kropp og sinn. Her er noen du kan oppleve om du trener yoga flere ganger i

uken:

*ny glød i ansiktet (første 10 dager)

*føler deg bra & ser bra ut

*definerte muskler

*reduserte plager i nakke, skuldre, mindre hodepine (første 3 mnd.)

*reduserte plager i rygg og kne

*mindre stressfølelse

*økt lykkefølelse

*økt konsentrasjon og klarhet

*bedre evne til å skille det vesentlig fra det uvesentlige

*færre sinneutbrudd

*økt styrke, fleksibilitet og balanse

*en renset følelse

*større ønske om å spise og leve sunnere

*mykere hud

*bedre kontakt med ditt hjertets ønsker

*følelse av velvære i og med egen kropp

*en følelse etter klasse som ikke helt kan beskrives med ord og som er individuell og spesiell fordi DU er det

bottom of page